محمد ناجى
ترحب اسرة منتدى azhar medicine بك ايها الزائر الكريم ولاننا نحرص على التميز ويهمنا المتميزين يشر فنا ان تنضم الينا برجاء التسجيل معنا
محمد ناجى
ترحب اسرة منتدى azhar medicine بك ايها الزائر الكريم ولاننا نحرص على التميز ويهمنا المتميزين يشر فنا ان تنضم الينا برجاء التسجيل معنا
محمد ناجى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


محمد ناجى _ mohammed nagy
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الارز بالجمبرى

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ahmed
عضو سوبر
عضو سوبر
ahmed


عدد المساهمات : 105
نقاط : 11579
السٌّمعَة : 2
تاريخ التسجيل : 28/08/2010
العمر : 30

الارز بالجمبرى Empty
مُساهمةموضوع: الارز بالجمبرى   الارز بالجمبرى Icon_minitimeالإثنين أغسطس 30, 2010 2:44 am




طريقة عمل الارز بالجمبرى


المقادير :نصف كيلو جمبرى مقشر وهو متوافر الان وبكثره - بصله كبيره - نصف كيلو ارز - عصير طماطم حسب الرغبه
الطريقه: 1 - نضع قليل من الزيت فى الحله التى سيتم فيها عمل الارز ونقطع البصل قطع صغيره ونضع البصل فى الزيت ونقوم بالتقليب وبعد ذلك ب5 دقائق ضيفى الجمبرى بعد ان تكون البصله قد تغير لونها اصفرت او دخل لونها على الغمئان وكل ماتتحمر البصله هذه هى التى ستكون السبب فى تلوين الارز ويضاف الجمبرى ويقلب مع البصله ولاتزيد عن دقيقتين بع ان تحسى ان الجمبرى قد اتشوح مع البصله ضيفى الماء بعد ذلك ( فى حالة لوعايزه الارز بالطماطم ممكن اضافة عصير الطماطم) والارز وقلبى كله بعد اضافة الملح والفلفل الاسود وطبعا مش هوصيكم النار بعد ان يغلى الارز توطى ويغطى وبالضبط بعد ثلث ساعة اكشفى وبالهنا والشفا أكله جميله ومغذيه وكمية تكفى اسرة اكثر من 4 أفراد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الارز بالجمبرى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
محمد ناجى :: المرأة :: مطبخك سيدتى-
انتقل الى: